Aplikace, bez kterých se nelze obejít

listopadu 09, 2017

Když už se tedy řadím mezi blogy, jejichž obsah vám má být přínosem, napadlo mě uvést zde pár zdraví-šetřících a čas-zabíjejících aplikací, bez kterých bych se ve svém mobilu a počítači neobešla.

F.lux


Začnu právě s aplikací F.lux, aby se o ní dozvěděli alespoň lidé, co se v článku dál neposunou. Jde o aplikaci, která barevně ladí obrazovku vašeho počítače, tak aby desetihodinové zírání na monitor nerozhodilo vaše oči a mozek. Jakmile jsem začala aplikaci používat, přestala mě bolet hlava i oči a v noci klidně spím. Pro mozek je potřeba simulovat barvy slunce, obecně je známo, že ladění do teplejších barev nesmírně uleví vaším očím a předejdete možnému vzniku mozkových onemocnění stejně jako předejdete zhoršení zraku. Zadáte jen místo ve světě, kde se nacházíte, čas, kdy vstáváte, a Flex už zařídí svoje. Také vám připomíná, za jak dlouho vstáváte, což je rozhodně užitečné v případě, že ztrácíte při práci pojem o čase. Na mobil používám aplikaci Mee Dimmer.
Stáhnout zdarma ji můžete na justgetflux.com

Google Keep


Pokud si jako já potřebujete zapisovat a připomínat vše možné, nebo jako já jste nadšený pisálek a chcete si svoje nápady zapsat, kdykoliv vás napadne, aplikace Google Keep se vám bude určitě zamlouvat. Mezi veškerými zápisníky je mým nejoblíbenějším. Můžete si poznámky barevně označit, nchat si je připomenout, oštítkovat je a tak dále. Je přehledný, jednoduchý, jen bych uvítala větší počet znaků při psaní jedné poznámky, jelikož nelze překročit něco kolem 3500 znaků.
Stáhnout zdarma si jej můžete na google.com/keep

SoundCloud


Každý jej určitě znáte, ale jako aplikace v telefonu má jednu velkou výhodu - písničky, co si přehrajete online, můžete následně offline poslouchat. Pro ty co aplikaci neznají, jedná se o aplikaci jako 8tracks nebo Spotify (dříve jsem používale 8tracks, než byl zpřístupněn jen uživatelům z USA, tuším).
Stáhnout zdarma jej můžete klasicky v Google play.

The Arcana


Zatím jedna z mých nejoblíbenějších vizuálních novel. Krásná práce s grafikou, hudba chytlavá, charaktery si zamilujete a příběh je tajemný, karty se rychle obracejí a podezřívám každou chvíli někoho jiného. Další kapitoly stále vychází a ještě dlouho budou. Podpořit tvůrce můžete na jejich kickstarteru ZDE. Každý den máte možnost točit kolem štěstí, kterým sbíráte předměty, které vám odemknout tajné kapitoly. Některá rozhodnutí ve hře jsou bohužel placená, ale nemusíte se bát, z toho, co jsem sama viděla, to za placená rozhodnutí nestojí. Každopádně za zkoušku nic nedáte a počtete si určitě dobře.
Stáhnout lze na Google play.

Thomas was alone


Logická hra vyprávějící povedený příběh, chytlavá hudba a důkaz toho, že nepotřebujete být kdovíjak zdatný grafik, herní vývojář a tak dále, abyste dal dohromady poutavý příběh, který se na v herním průmyslu chytne. Jednou vás tu čeká článek s mými oblíbenými herními počiny, velmi brzy nejspíš.
Bohužel je placená a na Google play ji seženete za 130,- Kč

VSCO Cam


Nakonec bych ráda podpořila vaše tvůrčí schopnosti a kvalitu fotografií. Co málo lidí ví, je že instagram žere veškerou kvalitu vaší fotky, takže s každým filtrem ztrácí fotka na kráse (nebo na opak?). Proto sem házím VSCO, jelikož jde o šikovný editor s řadou pěkných filtrů a možností úprav, aniž by se vytrácela kvalita.
Stáhnout se dá zdarma na Google play.

Mějte krásný den a dejte některé z nich určitě šanci, letitý uživatel otestoval a dal velký palec nahoru!

You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images